Grafmonument

U kan bij ons ook terecht voor een grafmonument volledig naar eigen wens. Zo heeft u een mooie en persoonlijke herdenkingsplek.

Urneveld – columbarium plaat

uitgevoerd in graniet, witsteen, glas  of duurzame blauwe hardsteen

 • grafopschriften met bronzen letters,  gravering en letterkappen met de hand
 • siervoorwerpen zoals kruisen, vazen , lantaarns , gedenkplaatjes, bloemen …
 • kleurenfoto’s in ceramiek of laserfoto op glas of zwarte graniet
 • Low- budget  steentjes

Wij brengen alles in orde en bezorgen u op voorhand een factuur voor de successierechten

 

.

Waterurne… een natuurlijk afscheid!

Een waterurne is een nieuw uniek concept, te gebruiken in eigen tuin, om afscheid te nemen van uw dierbare (mens en dier).

De waterurne laat de asresten langzaam door de aarde doorstromen over een periode van ongeveer 10 jaar d.m.v. het gepatenteerde doseersysteem en hemelwater. Onzichtbaar & discreet. Decoratieve bol in hoogwaardig brons, verkrijgbaar in verschillende patina.


          

Grafkelder graniet

Stone&Motion - Steenhouwerij Matthys - Grafkelder - graniet

          

Grafkelder graniet

Stone&Motion - Steenhouwerij Matthys - Grafkelder - Jasberg – graniet

          

Water urne

Stone&Motion - Steenhouwerij Matthys - water urne

          

Water urne

Stone&Motion - Steenhouwerij Matthys - water urne

Ontdek onze verschillende materialen

Composiet

Composiet is een gesteente door de mens gemaakt een zogenaamde ‘Engineered Stone’, er zijn vele…

Meer info

Composiet is een gesteente door de mens gemaakt een zogenaamde ‘Engineered Stone’, er zijn vele kleuren en patronen mogelijk zelfs combinaties die niet in de natuur voorkomen.

Arduin, blauwe hardsteen

Blauwe hardsteen

Blauwe hardsteen wordt in de volksmond ook wel arduin of petit granit genoemt, het is…

Meer info

Blauwe hardsteen wordt in de volksmond ook wel arduin of petit granit genoemt, het is een kalksteen met een meer of minder uitgesproken blauwgrijze kleur. Belgische Blauwe hardsteen is een zeer duurzaam natuurproduct, en is afkomstig uit de steenlaag die van Soignies naar de Ourthe-vallei loopt. Ierse blauwe hardsteen; uit dezelfde laag waaruit de Belgische hardsteen wordt gewonnen, komt, na honderden kilometers ondergronds, in Ierland weer boven. De steen is iets fijner van structuur en de fossielen zijn kleiner en gelijkmatiger verdeeld. Door zijn tijdloos en onderhoudsvriendelijk karakter is dit product voor elk project geschikt en wordt het alleen maar mooier met de tijd.

Marmer

Sommige materialen zien er van nature heel luxueus uit marmer mag je gerust aan dit…

Meer info

Sommige materialen zien er van nature heel luxueus uit marmer mag je gerust aan dit lijstje toevoegen. Deze natuursteen werd vroeger voornamelijk in paleizen en statige herenhuizen gebruikt. Wil je jouw keuken een klasse volle uitstraling geven? Dan is marmer een uitstekende keuze. Hou wel rekening mee dat marmer een poreuze steen is. Dat wil zeggen dat je er gemakkelijk vlekken op maakt. Daarom beschermen wij deze reeds in ons atelier tegen indringen van vocht en vetvlekken.

Keramiek

De Keramiek met prachtige imitaties van de mooiste marmer natuursteen met lengtes van meer dan…

Meer info

De Keramiek met prachtige imitaties van de mooiste marmer natuursteen met lengtes van meer dan 3 meter mogelijk. En dit met de vergelijkbare onderhoudsvriendelijkheid van graniet.

Graniet

Graniet is een stollingsgesteente met grofkorrelig en gevlamd uiterlijk, en zeer gebruiksvriendelijk in onderhoud. Toepassingen…

Meer info

Graniet is een stollingsgesteente met grofkorrelig en gevlamd uiterlijk, en zeer gebruiksvriendelijk in onderhoud. Toepassingen binnen: werkblad, spatwand, spoelbak, douchebak, muurbekleding, vloertegels, vensterbanken, trappen Toepassingen buiten: vensterbank, dorpel, grafzerk, terrastegels, gevels