Steenhouwerij Matthys tafel blauwe hardsteen (arduin) verouderde afwerking

Brievenbussen

Alleenstaande brievenbussen in blauwe hardsteen, graniet of keramiek, met eventueel het huisnummer, (bedrijfs)naam in gegraveerd of 3d geprinte belettering.

Uithangborden , reclameborden naamborden

Ook uithangborden, reclameborden of naamborden met graveringen al dan niet met graveringen of met de hand gekapte letters zijn mogelijk.


          

Huinummer

Stone&Motion - Steenhouwerij Matthys -huisnummer

          

bus2-rupsje


          

Bus 15


          

Bus 12


          

Brievenbus op hoek

Stone&Motion - Steenhouwerij Matthys - brievenbus op hoek - blauwe hardsteen

          

Brievenbus met hoed

Stone&Motion - Steenhouwerij Matthys - brievenbus met hoed - blauwe hardsteen

          

Brievenbus in hardsteen

Stone&Motion - Steenhouwerij Matthys - brievenbus eenvoud - blauwe hardsteen

          

Brievenbus in graniet

Stone&Motion - Steenhouwerij Matthys - brievenbus - graniet - Black I

          

Naamplaat gegraveerd

Stone&Motion - Steenhouwerij Matthys - naamplaat - huisnummer - gegraveerd - graniet

          

Huisnummer gegraveerd

Stone&Motion - Steenhouwerij Matthys - huisnummer - gegraveerd - graniet

          

Naamplaat handgekapt

Stone&Motion - Steenhouwerij Matthys - naamplaat – hand gekapt – blauwe hardsteen

          

Openingsuren gegraveerd

Stone&Motion - Steenhouwerij Matthys – Openingsuren - gegraveerd - graniet

POSTWET

Reglementaire normen inzake brievenbussen 2008

Artikel 1 :

 1. Iedere brievenbus moet een opening van ten minste 230 mm bij 30 mm hebben. De onderste rand van de opening moet zich bevinden op een hoogte van ten minste 700 mm en de bovenste rand van de opening moet zich bevinden op ten hoogste 1700 mm boven de plaats van waarop men normaal toegang heeft tot de brievenbus.
 2. In bijzondere gevallen mag die hoogte worden uitgebreid, maar de onderste rand van de opening moet zich bevinden op een hoogte van ten minste 400 mm en de bovenste rand van de opening moet zich bevinden op ten hoogste 1800 mm boven de plaats van waarop men normaal toegang heeft tot de brievenbus. Tot deze bijzondere gevallen behoren:
  • Een batterij van minstens vier brievenbussen aan of in een appartementsgebouw
  • Brievenbussen voor personen met een handicap, visuele beperking en/of beperkte mobiliteit.
 3. De brievenbusopening moet voldoende groot zijn om een ongevouwen zending in C4-formaat (229 mm bij 324 mm) met een dikte van 24 mm zonder beschadiging te ontvangen. In bijzondere gevallen mag de breedte van de brievenbusopening 220 mm zijn. Tot deze bijzondere gevallen behoren:
  • Een brievenbusopening in de gevel van een geklasseerd gebouw
  • Een brievenbusopening in de gevel van een bestaand gebouw, met name een gebouw in gebruik genomen voor 31 december 2007
  • Een brievenbusopening in de deur van een bestaand gebouw, met name een gebouw in gebruik genomen voor 31 december 2007
 4. In de volgende gevallen mag de opening van de brievenbus zich bevinden op min. 400 mm en max. 1800 mm van de grond, en moet de brievenbus niet noodzakelijk zonder beschadiging een enveloppe kunnen ontvangen van het formaat C4, dikte 24 mm (opgelet: de opening moet wel 230 mm x 30 mm zijn of 220 mm als het gebouw in gebruik genomen is voor 31/12/2007):
  • een batterij van minstens vier postbussen binnen of buiten een appartementsgebouw;
  • brievenbussen voor personen met een handicap;
  • de opening van een postbus in de gevel van een geklasseerd gebouw;
  • de opening van een postbus op de gevel van een bestaand gebouw, dat voor 31 december 2007 in gebruik genomen werd;
  • een opening van een postbus in de deur van een bestaand gebouw dat voor 31 december 2007 in gebruik genomen werd.
 5. Ingeval het huisnummer niet leesbaar is vanop de plaats waar de brievenbus zich bevindt, dient het huisnummer duidelijk leesbaar vermeld te worden op of nabij de brievenbus. Indien aan één huisnummer meerdere busnummers zijn toegekend, moeten de busnummers duidelijk zichtbaar en leesbaar vermeld worden op of nabij de overeenkomstige brievenbus.
 6. De toegang tot de brievenbus, alsmede de opening van de brievenbus moeten vrij, gemakkelijk en zonder gevaar zijn voor de uitreiker.

 Artikel 2 :

 1. De brievenbussen moeten aan de grens van de openbare weg geplaatst zijn.
  Dit geldt niet :

  • Voor personen met een handicap vastgesteld door de terzake bevoegde overheidsdienst en die het gevolg is van een beperkte mobiliteit of visuele beperking
  • Voor appartementsgebouwen met een batterij brievenbussen van minstens vier brievenbussen
 2. Wanneer een woning meer dan vier brievenbussen heeft, mogen die bussen ofwel aan de huisdeur, ofwel op de benedenverdieping, ofwel op een goed verlichte plaats, worden aangebracht. Zij worden met duidelijk zichtbare cijfers in volgorde genummerd. Het volgnummer, voorafgegaan door de vermelding ” Bus ”, wordt in het postadres vlak achter het huisnummer vermeld.

Artikel 3 :

Brievenbussen met een opening van 220 mm alsook brievenbussen die onvoldoende groot zijn om een ongevouwen C4-formaat (229 mm bij 324 mm) met een dikte van 24 mm zonder beschadiging te ontvangen blijven als geregulariseerd beschouwd op voorwaarde dat het daaraan verbonden gebouw in gebruik is genomen voor 31 december 2007.

Artikel 4 :

De personen die reeds voor de inwerkingtreding van dit ministrieel besluit konden toepassing maken van de uitzondering bepaald in atikel 2.1. blijven dit voorrecht genieten.

Ontdek onze verschillende materialen

Composiet

Composiet is een gesteente door de mens gemaakt een zogenaamde ‘Engineered Stone’, er zijn vele…

Meer info

Composiet is een gesteente door de mens gemaakt een zogenaamde ‘Engineered Stone’, er zijn vele kleuren en patronen mogelijk zelfs combinaties die niet in de natuur voorkomen.

Steenhouwerij Matthys Blauwe hardsteen - Arduin - Petit granit

Blauwe hardsteen

Blauwe hardsteen wordt in de volksmond ook wel arduin of petit granit genoemt, het is…

Meer info

Blauwe hardsteen wordt in de volksmond ook wel arduin of petit granit genoemt, het is een kalksteen met een meer of minder uitgesproken blauwgrijze kleur. Belgische Blauwe hardsteen is een zeer duurzaam natuurproduct, en is afkomstig uit de steenlaag die van Soignies naar de Ourthe-vallei loopt. Ierse blauwe hardsteen; uit dezelfde laag waaruit de Belgische hardsteen wordt gewonnen, komt, na honderden kilometers ondergronds, in Ierland weer boven. De steen is iets fijner van structuur en de fossielen zijn kleiner en gelijkmatiger verdeeld. Door zijn tijdloos en onderhoudsvriendelijk karakter is dit product voor elk project geschikt en wordt het alleen maar mooier met de tijd.

Steenhouwerij Matthys Marmer

Marmer

Sommige materialen zien er van nature heel luxueus uit marmer mag je gerust aan dit…

Meer info

Sommige materialen zien er van nature heel luxueus uit marmer mag je gerust aan dit lijstje toevoegen. Deze natuursteen werd vroeger voornamelijk in paleizen en statige herenhuizen gebruikt. Wil je jouw keuken een klasse volle uitstraling geven? Dan is marmer een uitstekende keuze. Hou wel rekening mee dat marmer een poreuze steen is. Dat wil zeggen dat je er gemakkelijk vlekken op maakt. Daarom beschermen wij deze reeds in ons atelier tegen indringen van vocht en vetvlekken.

Steenhouwerij Matthys Keramiek Dekton Inalco uniceramica lapitec laminam

Keramiek

Een keramische steen met prachtige looks van de mooiste marmer (met lengtes tot max 3,20…

Meer info

Een keramische steen met prachtige looks van de mooiste marmer (met lengtes tot max 3,20 meter) en het onderhoudsgemak dat vergelijkbaar is met dat van graniet natuursteen.

Steenhouwerij Matthys graniet

Graniet

Graniet is een stollingsgesteente met grofkorrelig en gevlamd uiterlijk, en zeer gebruiksvriendelijk in onderhoud. Toepassingen…

Meer info

Graniet is een stollingsgesteente met grofkorrelig en gevlamd uiterlijk, en zeer gebruiksvriendelijk in onderhoud. Toepassingen binnen: werkblad, spatwand, spoelbak, douchebak, muurbekleding, vloertegels, vensterbanken, trappen Toepassingen buiten: vensterbank, dorpel, grafzerk, terrastegels, gevels