Steenhouwerij Matthys tafel blauwe hardsteen (arduin) verouderde afwerking

Buitenleven : buitenkeukens, tafels en banken

Tuintafels in blauwe hardsteen, speciaal uitgezocht in de “Carrières Du Hainaut” voor uitzonderlijke kwaliteit en grote afmetingen.

Met de hand afgewerkte boorden, eigen speciale bewerkingen van het oppervlak en zijkanten. Een onderstel esthetisch bedacht zodat ze van ‘jouw’ tafel echt een unicum maken. Je kan je eigen tafel zo volledig naar jouw smaak en stijl samenstellen.


          

Tafel in composiet

Stone&Motion - Steenhouwerij Matthys - tafel - Ping Pong poot detail - Composiet - Diresco

          

Tafel in keramiek

Stone&Motion - Steenhouwerij Matthys - tafel - triangle - keramiek - Azalai – inalco

          

Tafel in composiet

Stone&Motion - Steenhouwerij Matthys - tafel - Ping Pong - Composiet – Diresco

Ontdek onze verschillende materialen

Composiet

Composiet is een gesteente door de mens gemaakt een zogenaamde ‘Engineered Stone’, er zijn vele…

Meer info

Composiet is een gesteente door de mens gemaakt een zogenaamde ‘Engineered Stone’, er zijn vele kleuren en patronen mogelijk zelfs combinaties die niet in de natuur voorkomen.

Steenhouwerij Matthys Blauwe hardsteen - Arduin - Petit granit

Blauwe hardsteen

Blauwe hardsteen wordt in de volksmond ook wel arduin of petit granit genoemt, het is…

Meer info

Blauwe hardsteen wordt in de volksmond ook wel arduin of petit granit genoemt, het is een kalksteen met een meer of minder uitgesproken blauwgrijze kleur. Belgische Blauwe hardsteen is een zeer duurzaam natuurproduct, en is afkomstig uit de steenlaag die van Soignies naar de Ourthe-vallei loopt. Ierse blauwe hardsteen; uit dezelfde laag waaruit de Belgische hardsteen wordt gewonnen, komt, na honderden kilometers ondergronds, in Ierland weer boven. De steen is iets fijner van structuur en de fossielen zijn kleiner en gelijkmatiger verdeeld. Door zijn tijdloos en onderhoudsvriendelijk karakter is dit product voor elk project geschikt en wordt het alleen maar mooier met de tijd.

Steenhouwerij Matthys Marmer

Marmer

Sommige materialen zien er van nature heel luxueus uit marmer mag je gerust aan dit…

Meer info

Sommige materialen zien er van nature heel luxueus uit marmer mag je gerust aan dit lijstje toevoegen. Deze natuursteen werd vroeger voornamelijk in paleizen en statige herenhuizen gebruikt. Wil je jouw keuken een klasse volle uitstraling geven? Dan is marmer een uitstekende keuze. Hou wel rekening mee dat marmer een poreuze steen is. Dat wil zeggen dat je er gemakkelijk vlekken op maakt. Daarom beschermen wij deze reeds in ons atelier tegen indringen van vocht en vetvlekken.

Steenhouwerij Matthys Keramiek Dekton Inalco uniceramica lapitec laminam

Keramiek

Een keramische steen met prachtige looks van de mooiste marmers natuursteen (met lengtes tot max…

Meer info

Een keramische steen met prachtige looks van de mooiste marmers natuursteen (met lengtes tot max 3,20 meter) en het onderhoud gemak dat vergelijkbaar is met dat van graniet natuursteen.

Steenhouwerij Matthys graniet

Graniet

Graniet is een stollingsgesteente met grofkorrelig en gevlamd uiterlijk, en zeer gebruiksvriendelijk in onderhoud. Toepassingen…

Meer info

Graniet is een stollingsgesteente met grofkorrelig en gevlamd uiterlijk, en zeer gebruiksvriendelijk in onderhoud. Toepassingen binnen: werkblad, spatwand, spoelbak, douchebak, muurbekleding, vloertegels, vensterbanken, trappen Toepassingen buiten: vensterbank, dorpel, grafzerk, terrastegels, gevels

Steenhouwerij Matthys - Keuken werkbladen, plint en tafel in graniet- Multicolor Brasil